Ελεύθερος Τύπος
ΑΠΟΨΕΙΣ

Καιρός του σιγάν…

Χαρίτσης: Απέναντί μας αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα

Τον Αλ. Χαρίτση κατατάσσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στη χορεία των σοβαρών νέων πολιτικών. Θεώρηση σπάνια για τα τέως κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μου λένε ότι είναι ήπιος και προσεκτικός.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα καθήκοντα του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον αναγκάζουν να κάνει σχόλια τα οποία τον εκθέτουν. Αν και για να είμαι ειλικρινής, όποια σχόλια κι αν κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ως μη γενόμενα.
Στον ενάμιση μήνα της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη αναπτύσσεται τέτοιας έκτασης απεμπλοκή του κράτους από τα δεσμά της ιδεοληψίας -που συνοδευόταν από την τέλεια ανικανότητα- ώστε ό,τι και αν ψελλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που αποδοκιμάστηκαν σε τρεις συνεχείς αναμετρήσεις, δε μετρά.

Ο Αλ. Χαρίτσης εξέφρασε μία απορία – την οποία χαρακτήρισε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ως δηκτικό σχόλιο: «Πώς Θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν αποδομεί τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ;». Ως παράδειγμα αναφέρει τον καταπιστευτικό λογαριασμό! Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δηκτικό το σχόλιο του κ. Χαρίτση, επειδή αποτελεί τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Πρώτη διαστρέβλωση: «Οι επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες αποδημεί ο Μητσοτάκης».

Τον Ιανουάριο 2015, ο Αλ. Τσίπρας παρέλαβε από τον Αντώνη Σαμαρά μια χώρα σε οικονομική ανάκαμψη, με μόνη εκκρεμότητα το mail Χαρδούβελη. Ως τον Ιούλιο 2015 είχε καταφέρει να τα γκρεμίσει όλα και να μετεωρίζεται η Ελλάδα πάνω από την άβυσσο του Grexit. Αλλά ας μας πει ο εκπρόσωπος ποια επιτυχία Σαμαρά χρησιμοποίησε ο τέως πρωθυπουργός μιλώντας με τους Ευρωπαίους; Oύτε καν τη σαφή δέσμευσή τους για την ουσιαστική απομείωση του χρέους, αυτός που θα φυσούσε τον επαναστατικό αέρα στην Ευρώπη…

Δεύτερη διαστρέβλωση: Σε ποιες επιτυχίες του Αλ. Τσίπρα αναφέρεται ο κ. Χαρίτσης; Προχθές συμπληρώθηκε ο πρώτος χρόνος από την πανηγυρική ανακοίνωση Τσίπρα, με σκηνικό την Ιθάκη, για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Μήπως ήταν η έξοδος από τα 4,5 χρόνια της ηθικής, πολιτιστικής και οικονομικής απαξίωσης; Από την υπονόμευση του Κράτους Δικαίου, της καταβαράθρωσης της διεθνούς αξιοπιστίας; Από τη ρύθμιση του χρέους με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, ως ενέχυρο στους δανειστές; ΠΟΙΑ ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τέτοιον εξευτελισμό πλην ΣΥΡΙΖΑ;

Τρίτη διαστρέβλωση: Η μνεία του καταπιστευτικού λογαριασμού. Εννοεί ο κ. Χαρίτσης τα «ματωμένα» υπερπλεονάσματα, που γονάτισαν τους πολίτες, είναι χειροπέδες στην ανάπτυξη της χώρας, εμπόδιο στην επαναλειτουργία των τραπεζών και απεργάζονται την εξαφάνιση των επιχειρήσεων και τη διαιώνιση της μακροχρόνιας επιτήρησης;

Από τις δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύεται ότι ακόμη και σήμερα, μετά τη συντριπτική ήττα του, παραμένει θρασύς. Ο άνθρωπος είναι αμετανόητος. Είναι αδιόρθωτος. Είναι λαϊκιστής. Τουλάχιστον, ο εκπρόσωπος Τύπου ας του παρέχει σχετική προστασία. Δεν προσφέρονται προς κομπασμό τα έργα του.

Από την έντυπη έκδοση