Ελεύθερος Τύπος
Χωρίς κατηγορία

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή και αρωματική γαλατόπιτα

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν δεν έχετε δοκιμάσει γαλατόπιτα, αυτή η συνταγή είναι η τέλεια ιδέα για να την αγαπήσετε.

Υλικά

2 λίτρα φρέσκο γάλα
1½ ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
3 βανίλιες
6 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας αργά και συνεχώς για να μη σβολιάσουν. Προσθέτετε το ξύσμα και τις βανίλιες και συνεχίζετε το ανακάτεμα, ώσπου να αρχίσει να χοχλάζει το μίγμα, οπότε και το αποσύρετε από τη φωτιά.

Ρίχνετε στο μίγμα το βούτυρο κι ανακατεύετε ώσπου να λιώσει. Χτυπάτε τα αυγά στο μίξερ και τα προσθέτετε με προσοχή και ανακατεύοντας. Βουτυρώνετε ένα ταψί και κοσκινίζετε λίγο σιμιγδάλι στον πάτο του.

Ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο

Η συνταγή της ημέρας: Ανοιχτή πίτα σφολιάτας με κατίκι

Η συνταγή της ημέρας: Γρήγορη αφράτη τυρόπιτα στο τηγάνι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Πλεξούδες σφολιάτας με κοτόπουλο

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η συνταγή της ημέρας: Σφακιανές μυζηθρόπιτες του Πέτρου Συρίγου

Η συνταγή της ημέρας: Μπαστούνια με τυριά από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με μοσχάρι από τον Πέτρο Συρίγο

Η συνταγή της ημέρας: Πίτα με γαλοπούλα από το εορταστικό τραπέζι

H συνταγή της ημέρας: Μπουρεκάκια με τυρί και μπεσαμέλ