Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ετοιμάζει… υπερπαραγωγή στη ΔΕΘ

Μαζική… «άνοδο» στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζει η κυβέρνηση το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει το μοντέλο των minimal εγκαινίων που είχε υιοθετήσει –λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης– ο Αντώνης Σαμαράς.

Ετσι, το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζει μία… φαραωνικού τύπου παρουσία κυβερνητικών στελεχών στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και φυσικά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. Αρκετοί υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς και διοικητές κρατικών οργανισμών θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ως… χειροκροτητές του πρωθυπουργού.

Θα είναι η πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου της κυβέρνησης στη ΔΕΘ, καθώς πέρυσι ήταν προεκλογική περίοδος και τα εγκαίνια είχε τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος παρουσία της υπηρεσιακής πρωθυπουργού, κ. Θάνου.

Ετσι, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να απολαύσει όλο το… τελετουργικό και όλες τις τιμές. Αναμένεται να έχει επαφές με φορείς της Μακεδονίας, ενδεχομένως να επισκεφτεί και συγκεκριμένους χώρους και φυσικά να περιοδεύσει στα περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν ήδη τις διεργασίες για την άψογη προετοιμασία του ταξιδιού του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αξιοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ ως εφαλτήριο μίας νέας κυβερνητικής πορείας.

Το ζήτημα είναι αν θα το καταφέρει έχοντας τόσα ανοικτά «μέτωπα», όπως το ασφαλιστικό με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για τα εργασιακά.

Μία μέρα πριν τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Σύνοδος των χωρών του νότου της Ε.Ε., γεγονός που ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει επικοινωνιακά στη ΔΕΘ. Βέβαια, για το «σόου» του Αλέξη Τσίπρα, η πόλη θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις, καθώς η διήμερη παρουσία του θα βγάλει στους δρόμους διαδηλωτές που επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Και επειδή με το συγκεκριμένο κόμμα όλα είναι πιθανά, μην εκπλαγούν οι διαδηλωτές αν στην κεφαλή της πορείας διαμαρτυρίας βρίσκεται πανό του… ΣΥΡΙΖΑ!

Οπως και να έχει, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου, όταν στο βήμα της ΔΕΘ θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας τελώντας τα εγκαίνια. Και φυσικά με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους, η προσέγγιση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα καθίσταται για τους επισκέπτες εξαιρετικά δύσκολη.

Μέτρα ασφαλείας

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί και από τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, καθώς θα κλείσουν πολλοί κεντρικοί οδικοί άξονες. Και όλα αυτά, για να ικανοποιηθεί το «εγώ» του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός εγκαινίαζε είτε πρωί Σαββάτου, είτε πρωί Παρασκευής τη ΔΕΘ, με μία λιτή ομιλία σε ένα μικρό περίπτερο της Εκθεσης και στη συνέχεια επέστρεφε στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων λιτών εγκαινίων, η πόλη λειτουργούσε κανονικά, οι δρόμοι ήταν ανοικτοί και η πρόσβαση των επισκεπτών στη ΔΕΘ ήταν απρόσκοπτη.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

 

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορονοϊός σκότωσε και τον πολιτικό χαβαλέ

Κώστας Σκαναβής

Φυλαχθείτε από τον Καψώχα και τον Κούλογλου

Κώστας Σκαναβής

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου στην Θεσσαλονίκη

Ανδρέας Ντίνης

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Κώστας Σκαναβής

Τσίπρας: Η ΕΕ ή θα αφήσει πίσω τη λιτότητα ή θα υπονομεύσει την ύπαρξή της

Κώστας Σκαναβής

Κορωνοϊός: Η καραντίνα επιδεινώνει την οικογενειακή βία… λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν ερώτηση

Evanthia Karra

Σε «καραντίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Σκαναβής

Οι πρωθυπουργοί δίνουν λογαριασμό στους πολίτες, όχι στα διαδικτυακά τρολ της αντιπολίτευσης

Κώστας Σκαναβής

Ιός… ανευθυνότητας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης